ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑ

01.
Σιδηροδρομικά Έργα
02.
 Έργα Υποδομής
03.
Ανακαινίσεις Κτιρίων
04.
Εκθεσιακά Περίπτερα
Στην Φ. ΜΙΧΑΛΟΠΟΥΛΟΣ ΤΕΧΝΙΚΗ – ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΕΠΕ επιδιώκουμε την αδιάκοπη εξέλιξη μας. Σήμερα η εταιρία έχει να παρουσιάσει μια σειρά τεχνικών έργων τόσο στο δημόσιο όσο και στον ιδιωτικό τομέα και να προσφέρει με υπευθυνότητα ένα ευρύ φάσμα υπηρεσιών.
H εταιρία δραστηριοποιείται στους ακόλουθους τομείς:

 Από το 2011 έως και σήμερα η εταιρία έχει αναλάβει και έχει υλοποιήσει μια σειρά από έργα συντήρησης και ανακαίνισης σιδηροδρομικών γραμμών της χώρας. Επιπλέον η εταιρία έχει εκπονίσει μελέτες και κατασκευάσει ιδιωτικά έργα σύνδεσης με το σιδηροδρομικό δίκτυο.  Αναφορικά κάποιες από τις πλέον σημαντικές συνεργασίες της εταιρίας στον κλάδο των σιδηροδρομικών έργων είναι:

 • 2011 – 2012 – Σε συνεργασία με την εταιρία ΛΕΟΝΑΡΔΟΣ ΡΗΓΑΣ Α.Ε., ανάληψη της συντήρησης και αργότερα της αντικατάστασης της γραμμής Αθήνας – Δαύλειας.
 • 2012 – 2016 – Έργα συντήρησης στο περιφερειακό σιδηροδρομικό δίκτυο του ΟΣΕ. Συγκεκριμένα συντήρηση του προαστιακού σιδηροδρόμου μεταξύ Αγ. Βασιλείου – Αγ. Διονυσίου στην Πάτρα και συντήρηση της γραμμής Διακοπτού – Καλάβρυτα.
 • 2014 – Σε συνεργασία με την εταιρία ΛΕΟΝΑΡΔΟΣ ΡΗΓΑΣ Α.Ε., ανάληψη της συντήρησης της γραμμής Λάρισας – Βόλου (γενική επισκευή, αντικατάσταση  σιδηροτροχιών, αλουμινοθερμικών συγκολλήσεων, σκυρόστρωση, απελευθέρωση γραμμής), της κατασκευής νέων αποβαθρών στους σταθμούς (σκυροδετήσεις, οπλισμοί, βιομηχανικά δάπεδα) καθώς και της ανακαίνισης των κτιριακών εγκαταστάσεων των σταθμών.
 • 2015 – Σε συνεργασία με την εταιρία ΛΕΟΝΑΡΔΟΣ ΡΗΓΑΣ Α.Ε., ανάληψη της συντήρησης της γραμμής Τιθορέας – Δομοκού και της επισκευής των κτιρίων των σταθμών.
 • 2016 – Σε συνεργασία με την εταιρία ΛΕΟΝΑΡΔΟΣ ΡΗΓΑΣ Α.Ε., ανάληψη της συντήρησης της γραμμής Πηλίου (μνημείο) και εκτέλεση εργασιών ανακαίνισης της γραμμής και των κτιριακών εγκαταστάσεων των σταθμών.
 • 2016 – Ανάληψη υπεργολαβίας από την ΑΚΤΩΡ ΑΤΕ για την αντικατάσταση των σιδηροδρομικών σταθμών Αλιάρτου – Σφίγγας και στρώση νέας γραμμής με υλικά νέας τεχνολογίας στο Θριάσιο πεδίο.
 • 2016 – σήμερα – Ανάληψη της μελέτης και κατασκευή της σύνδεσης του εργοστασίου της ΒΙΟΛΑΡ Α.Ε. στη θέση Βελεστίνο, με το σιδηροδρομικό δίκτυο. Επιπλέον εκπόνηση μελέτης και της κατασκευής DRY PORT (χώρου εναπόθεσης εμπορευματοκιβωτίων). Έως σήμερα, έχουν ολοκληρωθεί όλα τα στάδια των μελετών (προμελέτη- οριστική μελέτη – έγκριση μελετών) και έχει κατασκευαστεί ένα τμήμα της σιδηροδρομικής γραμμής.
 • 2017 – Ανάληψη από την TRANCOMBI EXPRESS της μελέτης της σιδηροδρομικής σύνδεσης του εμπορευματικού κέντρου στην θέση Οινόη με το σιδηροδρομικό δίκτυο, καθώς επίσης και της επίβλεψης των εργασιών κατασκευής της σιδηροδρομικής γραμμής σύνδεσης.
 • 2018 – 2020 – Σε συνεργασία με την εταιρία ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ ΑΤΕΒΕ, ανάληψη της Αντικατάσταση υποθεμάτων στη γραμμή προαστιακού μεταξύ Κιάτου – ΣΚΑ – Αεροδρομίου, μήκους περίπου 280 km.
 • 2018 – 2020 – Σε συνεργασία με την εταιρία ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ ΑΤΕΒΕ, εκτέλεση εργασιών αντικατάστασης υποθεμάτων στο τμήμα της γραμμής του κύριου άξονα μεταξύ Δομοκού – Λάρισας – Κατερίνης σε μήκος περίπου 100 km και στην γραμμή Παλαιοφαρσάλων – Καλαμπάκας σε μήκος 85 km.
 • 2019 – Σε συνεργασία με την εταιρία ΛΕΟΝΑΡΔΟΣ ΡΗΓΑΣ Α.Ε., ανάληψη της συντήρησης της γραμμής Πειραιά – Δαύλεια με εργασίες γενικής επισκευής, αντικατάστασης σιδηροτροχιών, αλουμινοθερμικών συγκολλήσεων, σκυρόστρωσης, απελευθέρωσης γραμμής καθώς και εργασίες επισκευών κτιρίων των σταθμών.

Επιπλέον στο πλαίσιο της συντήρησης και ανακαίνισης των ανωτέρων σιδηροδρομικών γραμμών κατά την περίοδο 2014 – 2019, η εταιρία έχει εκτελέσει έργα εκχορτώσεων – κλαδέματος δέντρων – καθαρισμό γραμμών σε εντοπισμένα τμήματα της γραμμής στον άξονα Πειραιάς – Αθήνα – Οινόη – Τιθορέα – Λιανοκλάδι – Λάρισα – Κατερίνη, καθώς και καθαρισμού του περιβάλλοντος χώρου των σταθμών και της συντήρησης υφιστάμενων κήπων εντός σταθμών.

Η Φ. ΜΙΧΑΛΟΠΟΥΛΟΣ ΤΕΧΝΙΚΗ – ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΕΠΕ έχει να επιδείξει μια σειρά αξιόλογων έργων σε έργα υποδομής και οδοποιίας. Κάποια από αυτά είναι:

 • 2007 – Υπεργολαβική ανάληψη έργου από την ΑΚΤΩΡ ΑΤΕ, των χωματουργικών εργασιών στο έργο της ΕΡΓΟΣΕ «Κατασκευή σήραγγας Πλατάνου» στη νέα σιδηροδρομική γραμμή Κορίνθου – Πατρών.
 • 2008 – Ανάληψη της τοποθέτησης οπλισμού και της σκυροδέτησης των θεμελίων (INVERT) της σήραγγας  Πλατάνου» στη νέα σιδηροδρομική γραμμή Κορίνθου – Πατρών. .
 • 2009 – Υπεργολαβική ανάληψη έργου από την Γερμανική εταιρία Hochtief της κατασκευής των τεχνικών έργων (γέφυρες, τεχνικά απορροής ομβρίων, διαβάσεις κλπ.) του τμήματος της νέας Ολυμπίας οδού μεταξύ Κιάτου – Ξυλοκάστρου.
 • 2010 – Υπεργολαβική ανάληψη έργου από την ΑΚΤΩΡ ΑΤΕ της τοποθέτησης οπλισμού και της σκυροδέτηση των θεμελίων (INVERT) των σηράγγων της νέας Ολυμπίας οδού στην θέση Ακράτας Αιγίου.
 • 2015 – Υπεργολαβική ανάληψη από την ΑΚΤΩΡ ΑΤΕ της τοποθέτησης οπλισμού και της σκυροδέτησης των θεμελίων (INVERT) τμημάτων της σήραγγας της Ολυμπίας οδού στην θέση Παναγοπούλα.
 • 2016 – Αναλαμβάνει την ανακαίνιση του κλασικού κτιρίου του σταθμού Μάναρι της γραμμής Τρίπολης – Ζευγολατιού, καθώς επίσης και την αρμολόγηση της κλασικής γέφυρας πλησίον του σταθμού.
 • 2017 – Υπεργολαβική ανάληψη έργου από την Κοινοπραξία ΑΚΤΩΡ ΑΤΕ – J&P της τοποθέτησης οπλισμού, της σκυροδέτηση των θεμελίων (INVERT) και της τοποθέτηση οπλισμού στον θόλο της σιδηροδρομικής σήραγγας την θέση Παναγοπούλα.

Η εταιρία Φ. ΜΙΧΑΛΟΠΟΥΛΟΣ ΤΕΧΝΙΚΗ – ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΕΠΕ δραστηριοποιείται τα τελευταία χρόνια στον κλάδο της ανακαίνισης και ανακατασκευής οικιών, κτιρίων και επαγγελματικών χώρων. Προσφέροντας ολοκληρωμένες λύσεις, αναβαθμίζουμε και εκσυγχρονίζουμε την κτιριακή σας υποδομή, προσδίδοντας υπεραξία στο ακίνητο σας. Συνδυάζοντας την άριστη αισθητική και λειτουργικότητα με χρήση υψηλής ποιότητας υλικών και σύγχρονων τεχνικών που σέβονται το περιβάλλον, διαμορφώνουμε το χώρο σας με τους καλύτερους όρους της αγοράς.  Είτε πρόκειται για την οικία σας, είτε για επαγγελματικό χώρο, αφουγκραζόμαστε τις επιθυμίες των πελατών μας και τις απαιτήσεις της εποχής και αναπλάθουμε το νέο σας περιβάλλον, αξιόπιστα και οικονομικά, έτσι ώστε να εξυπηρετεί απόλυτα τις όποιες ανάγκες σας.

 • 2005 – Εργασίες μόνωσης στις στέγες των κτιρίων του Θριάσιου πεδίου του ΟΣΕ, εκτάσεως 10.000 m2.
 • 2005 – Σε συνεργασία με την Κ. ΟΡΦΑΝΟΥΔΑΚΗΣ αναλαμβάνει και εκτελεί: Οικοδομικές εργασίες (πλινθοδομές, επιχρίσματα, μονώσεις, πλακοστρώσεις) του νέου κτιρίου που στεγάζεται το Ειρηνοδικείο Αθηνών.
 • 2006 – 2007 – Πλακοστρώσεις των αποβάθρων του προαστιακού σιδηροδρόμου από Πειραιά έως Αθήνα και συγκεκριμένα στις αποβάθρες των σταθμών Πειραιά – Λεύκας – Ταύρου – Ρουφ, καθώς επίσης και τις οικοδομικές εργασίες (τοιχοποιίες, επιχρίσματα, μονώσεις, πλακοστρώσεις κλπ.) των βοηθητικών χώρων των σταθμών αυτών (σταθμαρχείων, αίθουσες αναμονής, βοηθητικά κτίρια κλπ).
 • 2016 – Ανακαίνιση του Σιδηροδρομικού Σταθμού Μάναρι.

Η εταιρία Φ. ΜΙΧΑΛΟΠΟΥΛΟΣ ΤΕΧΝΙΚΗ – ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΕΠΕ ειδικεύεται στον σχεδιασμό και στην κατασκευή πρωτοποριακών εκθεσιακών περιπτέρων. Η μελέτη και η υλοποίηση του εκθεσιακού σας περιπτέρου γίνεται με σεβασμό στην εταιρική ταυτότητα και τη φιλοσοφία της επιχείρησης σας, τα προϊόντα ή τις υπηρεσίες σας και το αγοραστικό σας κοινό, ακολουθώντας τις σύγχρονες τάσεις της αγοράς. Η κατασκευή προσαρμόζεται στις εξατομικευμένες λειτουργικές ανάγκες του εκθέτη με στόχο την ανταγωνιστική προβολή των εκθεμάτων και μιας συνολικά επιτυχημένης παρουσίας. Ο άρτιος αισθητικός σχεδιασμός, η ποιότητα κατασκευής και η συνέπεια στους χρόνους παράδοσης αποτελούν εγγύηση για κάθε συνεργασία μας.